460 views 0 comments

Ε3 2010: Συνέντευξη Τύπου της Microsoft

by on June 15, 2010
 

Όλα όσα μας έδειξε η εταιρία του Redmond πριν λίγες ώρες στο Λος Άντζελες

xbox ps e3 19 Ε3 2010: Συνέντευξη Τύπου της Microsoft

Με έντονη την παρουσία του νέου περιφερειακού του Xbox 360, Kinect, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της Microsoft στη φετινή Ε3. Ήμασταν από πριν βέβαιοι, ότι το Kinect θα κυριαρχoύσε στην παρουσίαση του Αμερικανικού κολοσσού και δε διαψευστήκαμε, αφού πέρα από πολύ κεντρικούς τίτλους του Χbox 360, σχεδον όλη η υπόλοιπη ώρα καταναλώθηκε χάριν του Kinect, με επιπλέον μια έκπληξη στο τέλος. Η αρχή έγινε με το trailer του νέου Call of Duty: Black Ops, όπου ο Mark Lamia της Treyarch επέδειξε ένα σύντομο gameplay demo, που μεταξύ άλλων, ενείχε και τη χειρισμό ελικοπτέρου για τη διεκπεραίωση της αποστολής. Ο Don Mattrick, στο τέλος της παρουσίασης, έκανε λόγο για συμφωνία με την Activision για αποκλειστική πρόωρη κυκλοφορία add-on υλικού και πακέτων χαρτών για τους τίτλους Call of Duty μέχρι το 2012.

Στη συνέχεια, στο podium εμφανίστηκε ο αγαπητός Hideo Kojima και ένας συνεργάτης του, που έλυσε με δυο απλές λέξεις το μυστήριο πίσω από το teaser site της Κοnami. Οι λέξεις κλειδιά οι οποίες κρύβονταν στην ιστοσελίδα, ήταν το «Cut» και «Take», λέξεις που αφορούν άμεσα στους gameplay μηχανισμούς του Metal Gear Rising, κατά το χειρισμό του Raiden από τον παίκτη. Στη συνέχεια, και πάλι ο Don Mattrick, τόνισε πολλές φορές το γεγονός ότι η δέκατη επέτειος για το Xbox, είναι χρονιά μεταμόρφωσης της εμπειρίας που προσφέρει το brand σε όλους τους τομείς. Η λέξη “transformation” ακούστηκε πολλές φορές στις διάφορες εισαγωγές που έκανε.

xbox ps e3 23 Ε3 2010: Συνέντευξη Τύπου της Microsoft

Ήταν η ώρα των σημαντικών αποκλειστικών τίτλων του Xbox 360 για το διάστημα που ακολουθεί και ο Cliff Blezinski με τρεις ακόμα συνεργάτες του, κατέλαβαν τη σκηνή για να παρουσιάσουν gameplay demo από το επερχόμενο Gears of War 3 σε τετραπλό co-opόλοι οι όροι » Cooperative To cooperative gameplay είναι το χαρακτηριστικό το οποίο επιτρέπει δύο ή περισσότερους παίκτες να συνεργαστούν κατά τη διάρκεια της ιστορίας ενός β… περισσότερα » mode. Στο demo αυτό, έκαναν την εμφάνιση τους, νέοι χαρακτήρες θηλυκού γένους και νέοι αντίπαλοι σε σχέση με τα προηγούμενα μέρη της σειράς. Τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος της Microsoft Games Studios Ευρώπης, Peter Molyneux, ο οποίος ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας του Fable ΙΙΙ -26 Οκτωβρίου 2010- και παρουσίασε ένα σύντομο βίντεο από τον τίτλο, τονίζοντας κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, όπως το να αποφασίζει ο ήρωας μας την τύχη ενός ολόκληρου βασιλείου.

Το trailer που ακολούθησε αφορούσε την ανακοίνωση της κυκλοφορίας ενός νέου αποκλειστικού τίτλου της Crytek για το Xbox 360, με την επωνυμία “Codename Kingdoms”. Περαιτέρω στοιχεία δεν έγιναν γνωστά για τον τίτλο πέρα από το γεγονός, ότι πρόκειται για περιπέτεια εποχής.

xbox ps e3 22 Ε3 2010: Συνέντευξη Τύπου της Microsoft

Η προσμονή για οπτικό υλικό από το Halo Reach ήταν μεγάλη, καθώς οι δηλώσεις της Bungie το τελευταίο διάστημα προκαταλάμβαναν για κάτι πραγματικά μεγάλο. Και το gameplay footage που κυριάρχησε για λίγα λεπτά στην κεντρική οθόνη της αίθουσας, δεν προμηνύει τίποτε λιγότερο από αυτό που υπόσχεται η εταιρεία. Ήταν η ώρα για την πρώτη δόση της παρουσίασης με επίκεντρο το Kinect, οπότε και ο Mark Whitten, corporate vice president του Xbox LIVE, επέδειξε τα νέα μενού χειρισμού του Dashboard και την ενσωμάτωση του περιφερειακού στη χρήση όλων των χαρακτηριστικών του Xbox LIVE, δηλαδή στο Zune, Twitter κλπ. Nα επισημάνουμε ότι ο νέος τρόπος πλοήγησης και χειρισμού, ενέχει σε ίδιο ποσοστό φωνητικές εντολές και εντολές με την κίνηση των χεριών.

xbox ps e3 6 Ε3 2010: Συνέντευξη Τύπου της Microsoft

Μέρος αυτού του κομματιού της παρουσίασης ήταν και η αναφορά σε δυνατότητα ενσωμάτωσης του Kinect και στο MSN, αλλά και επιπλέον χαρακτηριστικά όπως εμπλουτισμένο video chat μέσω του Xbox LIVE. Στο τέλος, έγινε γνωστή και η αποκλειστική συνεργασία της Microsoft με το αθλητικό κανάλι ESPN της Αμερικής, το οποίο θα διατίθεται δωρεάν.Ήταν ώρα να παρουσιαστούν οι τίτλοι που θα συνοδεύουν την κυκλοφορία του Kinect το Νοέμβριο. Ο πρώτος, είναι το Kinectimals που αποτελεί ένα pet simulator, διαδραστικής φύσης με αναγνώριση φωνητικών εντολών και χειρισμό άνευ χειριστηρίου.

Ο δεύτερος τίτλος είναι το Kinect Sports από την Rare και είναι ένα σύνολο αθλητικών mini games με πυρήνα τη χρήση του Kinect. Σε αυτά περιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο, το bowling, το tennis, αθλήματα στίβου, και το box. Στο Kinect Adventures που παρουσιάστηκε στη συνέχεια, ο παίκτης πρέπει να εκτελεί σειρά κινήσεων προκειμένου να περάσει κάθε πίστα του παιχνιδιού και να μαζέψει πόντους από διάφορες πόζες που λαμβάνει καθώς και φωτογραφίες που βγαίνει σε προκαθορισμένα σημεία των επιπέδων.

xbox ps e3 8 Ε3 2010: Συνέντευξη Τύπου της Microsoft

Στην επίδειξη είδαμε μια κατάβαση ποταμού με φουσκωτό και μια τρελή πορεία σε ένα βαγονάκι ορυχείου. Με την ενσωμάτωση του Kinect, το Joy Ride, το γνωστό kart racing παιχνίδι του Xbox LIVE, μετατρέπεται στον τέταρτο τίτλο που παρακολουθήσαμε. Η third party υποστήριξη του περιφερειακού, εκπροσωπήθηκε από έναν τίτλο γυμναστικής-personal trainer της Ubisoft, το Your Shape Fitness Enolved, και από το Dance Central της Harmonix, που εννοείται ότι αφορά στο χορό.

O Mattrick, επεσήμανε, ότι κατά την ημερομηνία κυκλοφορίας του Kinect, δηλαδή στις 4 Νοεμβρίου 2010, θα υπάρχουν έτοιμοι προς διάθεση στο κοινό, πάνω από 15 τίτλοι, τονίζοντας ότι η Third party υποστήριξη θα είναι ισχυρή. Παρόλα αυτά ο τίτλος Star Wars που παρουσιάστηκε, είναι ένας First Party τίτλος που αναπτύσσεται απο το εσωτερικο studio Terminal Worlds καθώς η Lucas Arts “δανείζει” απλώς το IP στη Microsoft, και θα ειναι ενα παιχνίδι με πλήρη υποστήριξη των καινούριων λειτουργιών της κονσόλας.

xbox ps e3 11 Ε3 2010: Συνέντευξη Τύπου της Microsoft

Η βραδιά, από άποψη software υποστήριξης για το Kinect, έκλεισε με τον Dan Greenawalt της Turn 10, να επιδεικνύει την ενσωμάτωση του νέου μοντέλου χειρισμού στο Forza Motorsport σε αγώνες αλλά και στην διαδραστική θέαση κάθε αυτοκινήτου ξεχωριστά. Τα νέα χαρακτηριστικά, θα είναι παρόντα στο παιχνίδι της Turn 10 μέσα στο 2011. Κι ενώ κανένας λόγος δεν έγινε για την τιμή του Kinect, ο Dan Mattrick, έκλεισε την συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας το νέο Xbox 360, το οποίο είναι επανασχεδιασμένο, μικρότερο από το παρόν μοντέλο, πολύ πιο αθόρυβο, με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο 250GB και επίσης ενσωματωμένο WiFi 802.11. Ολόκληρο το νέο πακέτο θα πωλείται στην ίδια τιμή στην οποία πωλείται το σημερινό Xbox 360 Elite των 120GB, δηλαδή στα $299.

Πηγή: www.gameover.gr

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

You must log in to post a comment